ANPR software

Online kentekenregistratie software
‘Mijn-ANPR’ is een online platform voor automatische kentekenregistratie. Doordat de software online als dienst (SAAS) wordt aangeboden bent u niet gebonden aan een specifieke locatie en kunnen investering en onderhoudskosten sterk worden gereduceerd.
Tot voor kort was automatische kentekenherkenning software alleen voorbehouden aan grote bedrijven en overheidsinstanties met voldoende kapitaal voor maatwerk. Met de introductie van ‘Mijn ANPR’ worden investering en operationele kosten gezamenlijk gedragen. Mede hierdoor wordt de applicatie aantrekkelijk voor een groter publiek.

ANPR-Systeem van Innocam

Internationaal is automatische kentekenherkenning bekend als ‘Automated Number Plate Recognition’, afgekort ANPR. Een ANPR installatie is in staat uit hoge resolutie afbeeldingen van voertuigen kentekens te herkennen. Bij de afbeelding van een voertuig zal de software zichtbare cijfers en letters uit de afbeelding controleren aan de hand van internationale standaardsjablonen voor kentekens. Indien er een match is zal de reeks met karakters geïdentificeerd worden als een kenteken. De kentekens worden vervolgens opgeslagen in een database en kunnen eventueel worden aangewend ten behoeve van bijvoorbeeld: parkeersystemen, toegangscontrole,  verkeersonderzoek, een weegbrug of de collectieve beveiliging van een  bedrijventerrein.

Gegevens die in de ANPR database worden opgeslagen zijn:

– Datum en tijdstip
– Kenteken
– Land
– Percentage van kentekenkwaliteit
– Locatie / positie

Met deze gegevens is het mogelijk om kentekenonderzoek en/of toegangscontrole uit te voeren. Innocam biedt hierbij de hoogst mogelijke kwaliteit en betrouwbaarheid. Bovendien zijn we ANPR deskundigen en voldoen onze systemen en onderzoeken aan de privacy wetgeving.

ANPR screenshot

Mijn-ANPR heeft het aantal inbraken op ons bedrijfterrein drastisch verlaagd!

 

Doelgroep

Wie gebruikt Mijn-ANPR?

Vandaag de dag zijn er veel bedrijven met een uitgebreide administratie voor in- en uitgaand verkeer. In sommige gevallen maakt de registratie zelfs direct onderdeel uit van het verdienmodel van de onderneming, denk bijvoorbeeld aan parkeergelegenheden. ‘Mijn-ANPR’ kan in verschillende situaties uitkomst bieden en arbeidsintensieve handelingen eenvoudig automatiseren. Hierbij kunt u denken aan:

 • Automatische kentekenherkenning middels IP-cameraToegangscontrole over meerdere vestigingen
 •  Parkeerbeheer
 •  Brandstofdiefstal
 •  Tolheffing
 •  Wagenparkbeheer
 •  Weegbruggen
 •  Verkeersonderzoek
 

Werking

Optimale werking van het systeem

Voor een optimale werking van een ANPR-systeem zijn een aantal facetten van groot belang. De precisie waarmee kentekens herkend zullen worden door de software is direct afhankelijk van:

 • De kwaliteit en resolutie van de Kenteken camera
 • De positie en lens van de camera
 • Lichtomstandigheden, gebruik van infraroodverlichting
 • De snelheid van het verkeer
 • Weersomstandigheden
 • De conditie van de kentekenplaat,

 

Varianten

Software

‘Mijn-ANPR’ is verkrijgbaar in twee varianten, beide gebaseerd op hetzelfde unieke en overzichtelijke concept.
Mijn-ANPR Online

De online versie draait op onze krachtige servers die opgesteld staan in ons datacentrum. Hier staat de server onder optimale omstandigheden zodat mogelijke uitval tot een minimum wordt beperkt.

Behalve een geschikte ip-camera en een internetverbinding is er verder geen investering of onderhoud nodig aangaande overige, dure hard- en software. Dit type registratie is ideaal voor het monitoren van toegangswegen en uitritten van uw bedrijf of bedrijventerrein.